Ofte stilte spørsmål

Hvor lang tid tar det å ta av eller på camperen?

Vanligvis bruker du 15 – 20 minutter å ta av eller på camperen. Er du erfaren går det enda raskere! Bruker du  battteridrill på støttebeina går det enda raskere. 

Hvordan fester jeg camperen til pickupen?

Camperen festes med 4 spesiallagde jekkestropper til øyebolter, D-krok eller en festebraket på planet i pickupen. Det anbefales å ta av plastikkinnlegg (bedliner) for bedre friksjon. Raptor bedliner maling og gummimatte anbefales for økt friksjon.

Kan jeg bruke camperen når den står på bakken?

Du kan sette fra deg camperen og bruke den som et anneks. Senker du beina helt ned blir camperen stødig og du behøver ikke å være redd for at den velter.

Hvor stor camper kan jeg ha på pickupen min?

Det er flere ting som begrenser størrelsen på camperen. Det første er at vekt av camper + bil ikke kan overstige tillatt totalvekt som står i vognkortet. Se i vognkortet hvor mye tillatt nyttelast du kan ha.
Lengden av planet på pickupen vil også ha noe å si. 1.5 kabiner pickuper har ofte lengre plan og du har mulighet til å ha en større camper.

Må jeg fjerne bakluka på pickupen?

Noen ganger på du fjerne bakluka på pickupen, men dette varierer etter hva slags pickup og camper du har. På de fleste pickuper er det en enkel operasjon å fjerne bakluka. Det anbefales å lage en hurtigkobling dersom det er ryggekamera i bakluka. Når du fjerner bakluka sparer du vekt og bakluka vil heller ikke bli ripete av grus og stein som spruter under bilen.

Kan jeg bruke camperen på vinteren?

Alle våre campere er godt isolerte. De er designet for nordiske forhold og er testet ned mot minus 35℃. God isolasjon gjør det også kjølig på varme sommerdager.

Må camperen registreres?

Camperen betegnes som en last og du trenger ikke å registrere den. Du må likevel sørge for at den er tilstrekkelig festet etter lover og forskrifter.  Les om lastsikring her

Hvordan lades batteriet i camperen?

Lithiumbatteriene lades automatisk når du kobler til 230v. Med App og bluetooth kan du lese av batteriets status.  En 7 polet kontakt foran på venstre side er lagt opp og denne kan kobles til bilens el-system. Alle campere er utstyrt med solcellepanel som lader batteriene.

Hva skjer dersom det er noe feil med camperen?

Vi har 2 samarbeidspartnere på Gol som begge driver service på caravan og bobil. De kan også rette opp skader og utbedre feil dersom du skulle være uheldig. Noen feil kan rettes opp via telefon og vi gir supporthjelp for de som har behov. Bor du langt unna har vi avtaler med flere verksteder i andre steder i landet. Dersom du selv vil skifte ut en del som har blitt skadet så kan vi bestille delen fra fabrikken, og sende den til deg.